Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Delftenaar krijgt voorwaardelijke straf om bedreiging met keukenbijl

De politierechter in Den Haag heeft een 39-jarige Delftenaar naar huis gestuurd met een voorwaardelijke celstraf van 17 dagen. Hij kreeg de straf vanwege een geweldsincident op 8 maart in een woning aan de Amalia van Solmsstraat in zijn woonplaats.

De 39-jarige verwondde met een keukenbijl een man in deze woning, nadat hij eerst met hetzelfde wapen iemand anders had bedreigd. De verdachte was eigenlijk op zoek naar zijn ex-partner, maar die was niet aanwezig op dit adres. In ruil ging hij vervolgens met de bijl de man achterna, die wél in de woning aanwezig was.

De bedreigde persoon zocht zijn toevlucht bij een buurman. Die sprong tussenbeide, maar de Delftenaar haalde vervolgens uit naar deze buurman. Die raakte gewond aan een arm.

‘Geblowd’

,,Waarom was u zo agressief”, vroeg de rechter vandaag aan de 39-jarige Delftenaar. ,,Ik had geblowd en gedronken’’, was het antwoord. ,,Dat gaat bij mij niet goed samen.’’

De Delftenaar heeft al drie dagen vastgezeten voor zijn agressieve gedrag. Volgens de rechter is het niet goed als hij weer terug gaat naar de gevangenis. ,,U bent een kwetsbaar persoon. U heeft vooral hulp nodig.’’ En dus moet hij zich van de rechter nu laten behandelen voor zijn alcohol- en drugsgebruik. Mogelijk dat de man wordt opgenomen.

Daarnaast moet hij zich laten opnemen in een project voor begeleid wonen. Bovendien mag hij geen contact opnemen met zijn ex-vriendin en moet hij ook wegblijven uit de Amalia van Solmsstraat.

De officier van justitie eiste dat de Delftenaar ook nog een werkstraf van 60 uur zou verrichten. Dat vond de rechter niet wenselijk omdat de man inmiddels een baan heeft.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft