Volledig scherm
Luuk Braun en zijn band. © Symphonic Rock Night

Delftenaar Luuk Braun met band in veertien schouwburgen

Delftenaar Luuk Braun en zijn band zijn net bekomen van de vorige tournee, of de nieuwe Symphonic Rock Night staat al in de startblokken. Vanaf eind oktober doet het gezelschap veertien Nederlandse schouwburgen aan.

,,We hebben heel hard gewerkt aan de nieuwe show", zegt drummer en organisator Luuk Braun. ,,We spelen muziek van bands als Pink Floyd, Yes, Supertramp en Genesis. De voorverkoop is al begonnen en het loopt storm."

Omrijden

Liefhebbers van het genre blijken graag bereid een paar honderd kilometer om te rijden voor een professionele vertolking van klassiekers als Wish you were here, Fools Ouverture of Firth of Fifth en The Cinema Show. Braun lacht na die constatering. ,,Dat klopt. Laat staan hoe snel de kaarten in onze eigen regio weg zijn."

Opmerkelijk is dat het Delftse theater De Veste de show links laat liggen. Zeker gezien het feit de Symphonic Rock Night met louter profmuzikanten van het hoogste niveau werkt. ,,We zouden het geweldig vinden om met een thuiswedstrijd te bewijzen hoe enorm dit project is gegroeid", vertelt Braun. ,,Ik heb als lid van het theater daar ook zelf veel voorstellingen gezien. Veel toneel en cabaret, maar ook bands als Pink Project waarmee wij vergelijkbaar zijn. De Veste is een heerlijke plek om op te treden."

Het grote verschil met de meeste tributebands is dat Symphonic Rock Night niet één bekende band perfect naspeelt, maar liefst twaalf. ,,Er staat een nóg betere band dan vorig jaar. De reacties waren al erg positief, maar we zullen opnieuw verrassen", aldus Braun.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft