Volledig scherm
Boekhandel de Omslag in Delft © Boekhandel de Omslag

Delftenaar Marcel de Wit komt met nieuw boek

Delftenaar Marcel de Wit presenteert op zaterdag 17 november zijn nieuwe boek. Dat gebeurt in boekhandel De Omslag aan de Wijnhaven in Delft. 

Uit het dagboek van Marcel de Wit vertelt met lichte toets het verhaal van een kantoorman met een groot sporthart. Voor zijn werk pendelt hij dagelijks met de trein tussen Delft en Rotterdam. Een paar keer per week ziet hij Fred, mede-Delftenaar en eveneens forens. Met hem bespreekt hij de dagelijkse beslommeringen en het nieuws uit de krant.

Op kantoor stelt hij de vraag die veel van zijn lotgenoten ook stellen: wie heeft in hemelsnaam de kantoortuin en de flexplek uitgevonden? Thuis vraagt hij zich onder meer af waarom er een egel op klaarlichte dag door zijn tuin scharrelt. In het weekeinde gaat hij naar Feyenoord. Thuiswedstrijden beleeft hij in De Kuip, uitwedstrijden bij voorkeur in het café.

Kleur

In zijn alledaagsheid lijkt het leven weinig kleur te hebben. Totdat een bloedmooie jongedame op Valentijnsdag bij hem aanbelt. Dan is hij met stomheid geslagen en krijgt het verhaal een bijzondere wending.

De paperback van Marcel de Wit, die in 2016 debuteerde met de bundel Autoluw en andere Delftse verhalen, is vanaf volgende week te koop voor 17,95 euro.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft