Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Delftenaren het vaakst beboet voor appen of bellen op de fiets

Delft staat in de landelijke top drie als het gaat om boetes voor appen op de fiets. Dat is sinds juli dit jaar strafbaar. 

In de maanden juli en augustus werden er in Delft 242 boetes uitgedeeld aan fietsers, die tijdens het rijden aan het appen waren. Dat blijkt uit actuele cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau. Alleen op Texel en Terschelling werden er relatief meer boetes uitgedeeld.

In Den Haag werden er in juli en augustus 681 ‘app-boetes’ uitgedeeld. Omgerekend is dat 12.7 boetes per 10.000 inwoners. In het Westland staat de teller op 121 boetes en in Midden Delfland werden ‘slechts’ zes personen op de bon geslingerd. In Zoetermeer kregen 123 personen een prent voor appen of bellen op de fiets.

Bekeuring

Wie betrapt wordt op het gebruik van de telefoon op de fiets, kan een boete tegemoet zien van 95 euro. In heel Nederland werden in juli en augustus meer dan 9000 bekeuringen uitgedeeld, goed voor een bedrag van ruim 878.000 euro. In Delft leverden de boetes samen dus zo'n 22.990 euro op.  

Wil je weten hoeveel boetes er in jouw gemeente zijn uitgedeeld? Bekijk het hieronder. Hoe donker de kleur, hoe meer ‘app-boetes’. 

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den HaagDelftWestland of Zoetermeer!

In samenwerking met indebuurt Delft