Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie: De bussen van EBS gaan vanaf zondag door Delft en de regio Haaglanden rijden. © Peter de Jong Fotografie

Delfthopper doet zijn intrede in de stad

Als zondag het stads- en streekvervoer in de regio Haaglanden overgaat van Connexxion naar EBS, doet ook de Delfthopper zijn intrede in de stad. Deze hopper, die op aanvraag rijdt, doet haltes aan waar bussen in de nieuwe dienstregeling niet meer zullen stoppen.

Het gaat om de haltes van de huidige buslijn 33 door het Westerkwartier, lijn 61 naar de binnenstad en lijn 62 tussen station Delft en Tanthof. De (vernieuwde) buslijnen 32, 33 en 37 blijven stoppen bij het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Met de introductie van de Delfthopper vervallen er geen bushaltes. Opstappen kan uitsluitend op haltes waar geen andere bussen stoppen, maar uitstappen kan bij elke halte. De Delfthopper rijdt tussen 6.00 en 24.00 uur en stopt alleen bij haltes waar mensen staan die een rit hebben gereserveerd. Reizigers kunnen straks gebruikmaken van een gratis telefoonnummer om minstens een half uur van tevoren zo’n reservering te maken. Ook kunnen ze de bus online online ‘bestellen’.

Frequenties

EBS verzorgt in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de komende 11 jaar het busvervoer in Delft. De van oorsprong Israëlische busmaatschappij gaat de dienstregeling wijzigen en de frequenties van de stadslijnen verhogen naar minimaal vier keer per uur.

Op deze lijnen zet EBS elektrische bussen in - behalve op de omleidingsroutes vanwege de werkzaamheden aan de Sint Sebastiaansbrug. Ook komt er een directe verbinding tussen station Delft en Rotterdam The Hague Airport (buslijn 37).

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Werken als zeilmaker: Van een enorme waterzak tot een rugzak voor gasvervoer
    PREMIUM
    Vak Apart

    Werken als zeilmaker: Van een enorme waterzak tot een rugzak voor gasvervoer

    Over mensen die met hun handen werken en daar meester in zijn. Vandaag meesterzeilmaker Jan Moers (66). Zijn zeilmakerij werd vijf generaties geleden begonnen door een Delftse zadelmaker die naar het boterdorp verhuisde. ,,Dat was mijn overgrootvader. Zijn zoon, mijn opa, was ook nog zadelmaker maar tegen de tijd dat er meer auto's dan paarden kwamen, schakelde het bedrijf over op het maken van zeilen, tentdoek en autobekleding."

In samenwerking met indebuurt Delft