Volledig scherm
PREMIUM
Teamcaptain Maud Diepeveen huilt uit bij de directeur van de zonnerace bij het overhandigen van het nummerbord van de NunaX © Jorrit Lousberg

Delfts team treurt na dramatische ontknoping wereldkampioenschap: 'De titel lag voor het grijpen'

In tranen overhandigt teamcaptain Maud Diepeveen het nummerbord van de NunaX aan de directeur van de zonnerace. De Delftse studenten roken in Australië de overwinning, tot hun zonneauto in vlammen opging.De finish was al bijna in zicht. Maar door een noodlottige storing brandde de auto van het Delftse solarteam volledig uit. ,,We zitten stuk.''

Volledig scherm
Het team kijkt verbijsterd toe als de auto helemaal uitbrandt. © Credit: Jorrit Lousberg

Enkele uren na het incident in de Australische outback kan Tim van Leeuwen nog maar moeilijk bevatten wat er is gebeurd. De teller van de race om het wereldkampioenschap zonneracen stond reeds op ruim 2800 kilometer en de Delftse coureur begon zich langzaam te verheugen op een glorieuze intocht in finishplaats Adelaide.

,,Alles verliep naar wens'', zegt Van Leeuwen. ,,De motor van de NunaX liep als een zonnetje, ik reed ruim honderd kilometer per uur. Het was nog een kleine drie uur naar de finish. Niets wees er op dat het mis kon gaan.”

De Delftenaar koerste tijdens de vierde en laatste etappe met het comfortabele gevoel dat het concurrerende Agoria Solar Team uit België op een veilige achterstand van 7,5 minuten reed.

In samenwerking met indebuurt Delft