Volledig scherm
Een xtc-pil in de vorm van een gold bar. © ANP XTRA

Delftse broers verdacht van productie amfetamine

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt twee broers uit Delft (50 en 53) van betrokkenheid bij de productie van amfetamine. De 50-jarige Delftenaar meldde zich vandaag bij de rechtbank met een weekendtas bij de rechtbank omdat hij eigenlijk weer opgesloten zou worden, maar hij blijft toch op vrije voeten.

Op het terrein van de 50-jarige broer vond de politie spullen voor de productie van amfetamine en ook een hoeveelheid pillen. Hij heeft al drie maanden vastgezeten. Bij de rechtbank zei de broer vandaag dat hij door criminelen onder druk is gezet om het drugslab op zijn bedrijfsterrein toe te staan. Een derde broer, die nog een schuld had uitstaan bij de criminelen, is komen te overlijden. De criminelen vonden dat de Delftenaar de schuld van zijn broer maar moest inlossen door het drugslab een plekje te geven op zijn perceel.

Wie die criminelen zijn, durfde de Delftenaar vandaag bij de rechtbank niet te zeggen. ,,Dit zijn mensen waar je geen problemen mee wil hebben. Ik hou teveel van mijn gezin.” Tijdens de zitting bleek dat het mogelijk om een motorbende gaat. De rechtbank liet de Delftenaar weten dat hem een zware straf boven het hoofd hangt als de beschuldigingen van het OM uiteindelijk bewezen worden verklaard. De drie maanden die hij al in voorarrest heeft gezeten, zijn dan niet voldoende. 

De rechtbank liet hem tijdens de paasdagen vrij, zodat de Delftenaar bij zijn familie kon zijn. Vandaag besloten de rechters dat hij voorlopig op vrije voeten kan blijven. De 55-jarige broer die door het OM ook is beschuldigd van betrokkenheid in de drugszaak, heeft niet vastgezeten.

De zaak wordt binnen enkele maanden voortgezet.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft