Volledig scherm
© anp

Delftse Dagen zoekt vrijwilligers

De rol van vrijwilligers wordt steeds belangrijker. Bijna geen enkele organisatie - in de zorg, de sport of daarbuiten - kan zonder de inzet van deze mensen optimaal functioneren. Het wordt echter steeds lastiger om vrijwilligers te vinden die op de langere termijn ‘iets’ voor de medemens willen doen.

Daarom worden op 13 en 14 februari de Delftse Dagen gehouden. Dit jaarlijkse, grootste vrijwilligersevenement in de omgeving heeft een nieuw jasje gekregen. En een veelzeggend thema: ‘Hart voor vrijwilligerswerk’. Want vrijwilligers werven is één ding, ze op een voor alle partijen aangename manier behouden is een grotere uitdaging.

Workshops

Aan het programma van de Delftse Dagen wordt deze week de laatste hand gelegd; het wordt woensdag 17 januari online gezet. Vanaf die dag kan ook worden ingeschreven voor de workshops die het festival aanbiedt.

Nieuw dit jaar is het vrijwilligersfestival voor inwoners van Delft en Midden-Delfland. Op woensdag 14 februari wordt om 17.30 uur afgetrapt met een ‘Proeverij van kennis, inzicht en ervaringen’, speciaal voor vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven. Het wordt tot 22.00 uur een avond met een interessante lezing en diverse workshops.

De locatie van de Delftse Dagen is Scholencombinatie Delfland aan de Van Bleyswijckstraat 72. In verband met de beperkte parkeergelegenheid is het verstandig om met het openbaar vervoer of op de fiets te komen.

In samenwerking met indebuurt Delft