Muziekleraar Rob Kramer
Volledig scherm
Muziekleraar Rob Kramer © Fred Leeflang

Delftse drummer speelt hoofdrol tussen 2000 drummers op Scheveningse strand

Muziekschoolhouder en drummer Rob Kramer speelt zondag een hoofdrol op het strand van Scheveningen. Hij is sectieleider van het grootste drumevenement van de eeuw: 2000 Drummers aan Zee. ,,Het wordt een onvergetelijk spektakel!"

Samen met Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Koen Herfst (Armin van Buuren) gaat Kramer al drummend richting geven aan het gigantische evenement aan de kust. Met talloze gasten zoals Ton Dijkman (Marco Borsato), De Drumdemons, Fred Zuiderwijk en The Clarks belooft het een groot feest te worden. ,,Ik kijk hier al heel lang naar uit”, zegt Rob Kramer. ,,Het is niet eens zo heel moeilijk geweest om 2000 drummers bij elkaar te krijgen. Iedereen die kan drummen wil hier graag aan meedoen. Alleen al die namen met wie je het samen doet, dat is toch te gek?”

Rob Kramer is een muzikale omnivoor die zijn opleiding volgde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Rotterdams Conservatorium, hoofdvak slagwerk. De afgelopen 40 jaar is hij op tournee geweest door Europa met Mini & Maxi, heeft in diverse bands gespeeld, waaronder the Chiva’s, the Familee (bekend uit de Top-40) en Music-Unlimited. Daarnaast heeft hij meer dan 20 jaar drum- en theorielessen gegeven bij Cesar Zuiderwijks’ Music Station. Een van zijn specialismen is het klaarstomen van leerlingen voor het conservatorium. Op zijn 'palmares' staan inmiddels meer dan 20 toegelaten leerlingen. Rob Kramer geeft les op zijn Muziekschool Popta in de Poptahof.

2000 Drummers aan Zee begint om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur, op het strand nabij het havenhoofd in Scheveningen. De toegang is gratis.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft