Delftse inbreker blijft maar inbreken, twee jaar in gesloten instellingen
Delftenaar Dennis Van D. (33) verdwijnt voor twee jaar achter de deuren van hoofdzakelijk gesloten behandelinstellingen. De Haagse rechtbank legde hem deze zogenoemde veelplegersmaatregel op voor de zoveelste serie inbraken die hij pleegde.
Op 31 augustus kwam de politie hem op de fiets tegen in Kappeyne van de Coppelostraat. De bij de politie bekende Dennis vluchtte toen het Wilhelminapark in waar hij uiteindelijk door een politiehond werd gegrepen terwijl hij probeerde weg te zwemmen. In een bigshoppertas die hij bij zich had, zaten spullen die hij buit had gemaakt bij een inbraak aan de Berkhoutlaan in Delft.
Later kwam de politie er achter dat hij in april ook had toegeslagen in een flat aan de Roland Holstlaan. Daar maakte hij geen buit, want de bewoonster kwam onverwacht thuis. Wel wist hij een laptop en gereedschappen mee te nemen uit woningen aan de Ecodusweg in Delft en aan de Harnaskade in Den Hoorn. Het bewijs tegen Van D. bestond uit camerabeelden en matchende bloedsporen.
Veroordeeld
Omdat hij in de afgelopen vijf jaar al zes maal eerder was veroordeeld voor inbraken, vindt de rechtbank het nu tijd voor de veelplegersmaatregel. Die was ook geëist door het Openbaar Ministerie tijdens de de behandeling van de strafzaak twee weken geleden.
Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGouden Pollepel
Geen saaie gerechten bij Central Park: ‘Eten bij dit restaurant met Michelinster is echt een aanrader’
Voorburg -
PREMIUM
Ondernemers zijn overlast van jongeren in Voorhof beu: ‘Stel alsjeblieft een samenscholingsverbod in’
Een groep van zo'n 20 jongeren maakt het in Voorhof zó bont, dat ondernemers vragen of de burgemeester zo snel mogelijk ingrijpt. ,,We voelen ons echt niet meer veilig. Stel alsjeblieft een samenscholingsverbod in.”Delft -
WaterStraat op terrein TU Delft viert eerste lustrum: ‘Op meer dan 100 locaties al innovaties toegepast’
De proeftuin WaterStraat van TU Delft en het Hoogheemraadschap van Delfland bestaat deze week vijf jaar. De tuin is aangelegd om het veranderende klimaat het hoofd te bieden. Er wordt hier ruimte geboden aan innovatie en onderzoek dat ons kan helpen beter om te gaan met extremer weer in bebouwd gebied.Delft -
Reizigers zijn nog lang niet allemaal terug, maar HTM verdient weer een beetje geld
De Haagse vervoersmaatschappij HTM verdient eindelijk weer geld. Het aantal reizigers bleef ook vorig jaar weliswaar achter, maar het bedrijf schrijft weer positieve cijfers. Door te bezuinigingen en beter op de uitgaven letten, is er een positief financieel resultaat van 1,9 miljoen euro geboekt. Maar omdat HTM tot eind dit jaar steun krijgt van het rijk, wordt er geen dividend uitgekeerd.Den Haag -
PREMIUM94
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.
-
PREMIUM
TU Delft vergroent en laat dat zien: ‘Als je dan toch met je telefoon bezig bent, gebruik ‘em dan nuttig’
Delft -
-
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.