Volledig scherm
Twee bazen van vorig jaar: Yarnelle en Tanja Cuppen van ABN AMRO. © Angelijk de Jonge

Delftse kinderen een dagje op stoel van de directeur en burgemeester Bijsterveldt

Delft doet dit jaar voor het eerst mee aan 'Baas van Morgen'. Kinderen uit sociaaleconomische achterstandswijken mogen op 23 januari een dag op de stoel plaatsnemen van een CEO, directeur of politicus.

Met het evenement wil organisator JINC - een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren - de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. ,,Want hoe slim of talentvol iemand ook is; wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen heeft veel minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdgenoten uit rijkere wijken'', aldus deze organisatie.

De deelnemers (8 tot en met 16) worden thuis opgehaald door de werkelijke baas in zijn of haar bedrijfsauto. Ze mogen vervolgens echt even aan de top staan en kijken hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar steekt. De bedoeling is dat de kinderen hierdoor extra zelfvertrouwen krijgen, naast een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt.

Deelnemers

De bazen die in Delft meedoen zijn: directeur Erik Ploegmakers van Fox-IT, CFO Alexander Rahusen van Exact, Business Proces Manager André Bos van Festo Benelux en voorzitter raad van bestuur Diny de Bresser van Pieter van Foreest. Ook de Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt staat haar stoel voor één dag af.

Volgens de organisatoren is de dag ook leerzaam voor de 'bazen' en hun medewerkers. ,,Omdat ze voor één dag met andere ogen naar hun eigen organisatie kijken.''

'Baas van Morgen' is een landelijk evenement. Dit jaar doen er in totaal 317 bazen mee.

In samenwerking met indebuurt Delft