Volledig scherm
Delft Keramiek op de Markt - archieffoto. © Nico Schouten

Delftse Markt vol keramiek

De stad van het Delfts blauw staat komend weekeind nadrukkelijk in het teken van keramiek. Op en rond de Markt tonen zeventig keramisten uit alle delen van Europa hun werk tijdens de Delftse Keramiek Dagen. Het internationale evenement is alweer toe aan de 15de editie.

De deelname aan Delft Ceramica is exclusief. Alleen kunstenaars die hun eigen werk presenteren zijn welkom. De deelnemers tonen hun nieuwste werk en laten het publiek kennismaken met eigentijdse technieken. Bezoekers kunnen een grote variatie aan kunstwerken verwachten, zoals organisch gevormd gebruikskeramiek, raku, sieraden, potten en vazen, dieren en maskers.

De keramiekmarkt wordt gehouden op de historische Markt van Delft. Andere organisaties haken in op het evenement, waar opnieuw duizenden bezoekers worden verwacht.

Rederij Brands houdt zaterdag een speciale keramiekvaartocht. Bij VVV kunnen belangstellenden aankloppen voor een keramiekwandeling. Bij het Vermeer Centrum is bovendien een tentoonstelling van Het Melkmeisje van Johannes Vermeer in keramiek te zien.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft