Volledig scherm
PREMIUM
Nelleke Guequierre (l.) maakte zich hard voor de komst van de vrije middelbare school, Janoes Vermeijden (m.) is schoolcoördinator en Hendrik Vlug mag als eerste vrijeschoolleerling volgend jaar examen gymnasium doen. © Fred Leeflang

Delftse middelbare vrije school viert feest: van 48 naar ruim 250 leerlingen in vijf jaar tijd

Vijf jaar geleden werd gestart met 48 leerlingen, nu staat de teller op ruim 250. Hier konden de oprichters van de Delftse middelbare vrije school alleen van dromen. Tijd voor een feestje!

„Dat feestje vieren we zeker, met zelfgebakken taart!” zegt Nelleke Guequierre. Al langer wilde zij, haar echtgenoot Albert Vlug en nog enkele ouders van Vrije School Widar een middelbare vrije school oprichten in Delft. Samen besloten ze ervoor te gaan. Een belangrijk deel van de leerlingen van Widar pendelt traditiegetrouw van en naar de middelbare Vrije School in Den Haag. De gedachte dat haar dochter dat hele eind moest fietsen, benauwde Guequierre. „Brugpiepers zitten meestal al voor dag en dauw in het openbaar vervoer of op de fiets. ’s Zomers heeft dat nog wel zijn charmes en komt je kind ruimschoots aan de vereiste hoeveelheid lichaamsbeweging, maar ’s winters bij regen en vrieskou is het een beproeving.”

In samenwerking met indebuurt Delft