Volledig scherm
PREMIUM
Seniorenflat 'De Vijferhof' © Fred Leeflang

Delftse politiek onthutst over misstanden in seniorencomplex: ‘Zo ga je niet met
ouderen om’

Slecht onderhoud en onbereikbaar voor klachten. Boze bewoners van seniorencomplex De Vijverhof klagen, beheerder MVGM ontkent en de politiek reageert verontwaardigd.

Kees van der Enden (81) is oud-voorzitter van de bewonerscommissie van De Vijverhof. Hij bevestigt de klachten van bewoners, die eerder in deze krant hun wanhoopskreten lieten horen, maar liever niet met hun naam in de krant wilden. ,,Het complex heeft veel achterstallig onderhoud. Daarnaast is door de gemeente Delft voor zaken als veiligheid een handhavingsprocedure opgestart. Bovendien worden door MVGM in het verleden gemaakte afspraken niet nagekomen. Zo wordt de leeftijdsgrens losgelaten en de bewonerscommissie genegeerd. Ook is er moeilijk tot geen communicatie met MVGM mogelijk.”

VVD-raadslid Miranda Voogt reageert geschokt. Ze noemt het ‘onacceptabel dat de eigenaar en beheerder niet reageren op vragen van bewoners’. ,,De verhuurder en beheerder zijn samen verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand en worden hierop gecontroleerd en aangesproken door de bewonerscommissie. Zo is het in Nederland geregeld. Het zou goed zijn als de wethouder gaat informeren wat er precies aan de hand is.”

In samenwerking met indebuurt Delft