Fred Leeflang
Volledig scherm
© Fred Leeflang

Delftse verhalen uit de ‘lockdown-periode’

Delftse verhalen uit de ‘lockdown-periode’ van bewoners uit de wijken Buitenhof en Voorhof zijn verbeeld in de expositie van de ‘Cultuur(t)huis doos’. 

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Delft verandert binnenkort weer in gigantische bouwput: ‘Zaakje rondom warmtenet stinkt’
  PREMIUM

  Delft verandert binnenkort weer in giganti­sche bouwput: ‘Zaakje rondom warmtenet stinkt’

  194 bomen en 6000 vierkante meter aan groen sneuvelen, Tanthof verandert in een lawaaierige bouwput en Delftenaren zitten straks vast aan wurgcontracten met Eneco. Dat zijn de grootste bezwaren tegen de komst van het restwarmtenet vanuit de Rotterdamse haven. Eind dit jaar begint Warmtelinq met de aanleg van het ondergrondse buizenstelsel dat restwarmte van industrie vervoert naar Den Haag. Het Rijk, de provincie en de gemeente hebben de deal al zo goed als beklonken, maar Delftenaren lijken er allesbehalve blij mee. ,,Dit zaakje stinkt.”

In samenwerking met indebuurt Delft