Plezier tijdens het zwemmen in zwembad Kerkpolder. Maandag opent het bad weer voor banenzwemmen en groepslessen.
Volledig scherm
Plezier tijdens het zwemmen in zwembad Kerkpolder. Maandag opent het bad weer voor banenzwemmen en groepslessen. © Fred Leeflang

Delftse zwembaden weer open, maar wel met strikte regels

Voor kinderen én volwassenen die staan te popelen om weer het water van een zwembad in te kunnen duiken, is er goed nieuws. Zwembad Kerkpolder aan de Kerkpolderweg en het Sportfondsenbad aan de Weteringlaan in Delft openen de deuren weer.

Het Sportfondsenbad doet dat vandaag al. Kerkpolder is vanaf maandag weer beschikbaar. Al zijn de Delftse baden voorlopig wel alleen open voor banenzwemmen en groepslessen. De zwemlessen voor kinderen beginnen in het Sportfondsenbad vanaf dinsdag 2 juni weer. 

Op de website laat het Sportfondsenbad weten: ‘Wij starten met het banenzwemmen en een aantal groepslessen, te weten aquajoggen, aquabootcamp en trimzwemmen. Deelnemers kunnen zich inschrijven via het reserveringssysteem op de website, aangezien er in kleine aantallen wordt gezwommen. Als de RIVM-maatregelen versoepelen, kunnen wij het rooster voor openstelling langzaam verruimen', zo laat het Sportfondsenbad weten.

Reserveren

Zwembad Kerkpolder heeft vergelijkbare regels. ‘Wanneer je wilt komen zwemmen, vragen we je om een plekje in ons zwembad te reserveren. Dat geldt nu voor banenzwemmen en later ook voor de andere activiteiten. Veilig zwemmen kan alleen als we het aantal bezoekers beperken. Daarom is het zonder reservering helaas niet mogelijk om te komen zwemmen', meldt Kerkpolder op de site. 

De medewerkers van beide zwembaden benadrukken dat ze alleen open kunnen blijven als iedereen zich aan de regels en voorschriften houdt. Daarbij gaat het om de algemene regels, zoals thuisblijven bij ziekteverschijnselen en anderhalve meter afstand houden, maar ook specifiekere regels gelden zoals: kom niet eerder dan tien minuten voor starttijd; zorg dat je de badkleding al aan hebt onder je kleding; ga vooraf thuis naar de wc, douche thuis en bij banen zwemmen mag je niet inhalen.

In samenwerking met indebuurt Delft