Volledig scherm
De plek waar de vader van Diane te water raakte © Diane Zuiderwijk

Diane vindt man die haar 83-jarige vader uit water redde: We hebben daardoor liefdevol afscheid kunnen nemen

Wie is de held die in november afgelopen jaar een 83-jarige man uit het water langs de Buitenwatersloot in Delft haalde? Dochter Diane Zuiderwijk uit Den Hoorn was zo'n half jaar na het ongeval op zoek naar de man die haar vader redde en vond hem na een oproep op Facebook.

Het ongeluk gebeurde op 3 november 2018. De ouders van Diane reden vanuit Den Hoorn op de scootmobiel richting Delft, toen haar vader met voertuig en al in het koude water terechtkwam. Door een heldhaftige voorbijganger kon Diane’s vader uit het water worden gered.

Haar vader is inmiddels overleden. ‘Door deze persoon en andere helpende omstanders hebben wij een liefdevol en respectvol afscheid kunnen nemen', schrijft ze op Facebook. 

 Diane wilde graag met de held in contact komen , zodat zij en haar familie hem kunnen bedanken voor de reddingsactie. ‘Hij was zo onbaatzuchtig om te hulp te schieten en heeft ook omstanders aangemoedigd om hem te helpen. Toen lukte het om mijn vader uit het water te krijgen.’ 

Inmiddels heeft Diane deze man gevonden. ‘Uit respect voor deze man en mijn familie treed ik hier verder niet mee in het ‘nieuws’. Wij moeten dit eerst allemaal weer even verwerken. Nogmaals heel veel dank voor alle hulp en support’, schrijft ze op haar facebookpagina.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft