Volledig scherm
© Trots op Nederland Pijnacker Nootdorp

Dochter van Zielst is het jongste verkiesbare raadslid

Merryl (18) is het jongste verkiesbare raadslid. Trots Pijnacker-Nootdorp vindt het belangrijk dat de jeugd is vertegenwoordigd in zowel partij als gemeenteraad. ,,Er zitten wel erg veel 50-plussers in de raad. Het is tijd voor een verhelderende frisse kijk", zegt lijsttrekker Harald van Zielst van Trots Pijnacker-Nootdorp.

Om die reden staat zijn dochter Merryl van Zielst op plaats vier van de lijst van deze partij. Volgens haar vader heeft ze talent voor politiek, want 'ze gaat met mensen in gesprek tijdens het flyeren' Ook weet ze volgens hem hoe jongeren willen worden aangesproken op sociale media. ,,In de raad worden veel jeugdonderwerpen behandeld. Daar kan ze mee aan de slag'', aldus Van Zielst.

  1. 'Belachelijk dat 25 miljoen besteden aan een museum'
    Stemboot

    'Belachelijk dat 25 miljoen besteden aan een museum'

    Stelling: De verbouwing van Museum Prinsenhof is geldverspilling. ,,Nee, het is belangrijk dat we een goed museum hebben waar veel mensen op af komen. We vinden het wel heel belangrijk dat we goed kijken naar wat er nodig is om die goede tentoonstellingen te krijgen. We willen uit verschillende scenario's kunnen kiezen'', stelt Christine Bel van D66. Jan Peter van Onafhankelijk Delft vindt het belachelijk dat er zoveel geld wordt gestoken in het museum. ,,Het is belachelijk dat 25 tot 30 miljoen te besteden aan een museum terwijl we net uit een financieel dal komen.''

In samenwerking met indebuurt Delft