Door Delftse jongeren georganiseerd festival Blue Aid is eerbetoon aan dierbare vriend Jackson (16)

VideoVier Delftse jongeren zijn zaterdag een crowdfundactie gestart om in juli een benefietfestival tegen kanker op te kunnen zetten. Het festival, met de naam Blue Aid Festival, is een eerbetoon aan hun dierbare vriend Jackson (16) die vorige zomer overleed aan een hersentumor. 

Jasper (18), Emma (17), Melvin (18) en Gina (19) zijn druk bezig met de voorbereidingen en krijgen hierbij hulp van de gemeente, lokale organisaties, familie en vrienden. Door middel van crowdfunding willen de jongeren ook inwoners bij het maatschappelijke initiatief betrekken. Het streefbedrag is 15.000 euro in ongeveer een maand. ,,Hoe meer aandacht, hoe meer kans op een succesvolle campagne”, zeggen de jongeren. ,,Hulp van inwoners is hierbij van groot belang.”

De jongeren hebben zich laten inspireren door de #FuckCancer-groep, waarbij onder andere Melvin betrokken was. Naast het inzamelen van geld bedachten ze een ludieke actie. Ter ere van en uit liefde voor hun vriend Jackson schoren ze hun hoofd kaal. Hun vriend was namelijk erg gehecht was aan zijn haar.  Ook verkochten ze op de markt in Delft t-shirts met de tekst ‘Fuck Cancer‘ om geld op te halen voor Kika. 

Aandacht

Het Blue Aid Festival is een initiatief van Blue Initiatives Foundation, een stichting die de jongeren hebben opgericht om het hele project te kunnen realiseren. Tijdens het festival wil de groep aandacht vragen voor kanker en donaties ophalen. De opbrengst gaat naar onderzoek van kinderkanker, ondersteuning van kankerinstituten en naar revalidatiecentra en ziekenhuizen in en rondom Delft. 

Volledig scherm
Videostill © AD

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft