Drie aanhoudingen na wilde achtervolging in Delft, politie zoekt nog naar vierde ‘natte’ verdachte

Update/ videoDe politie heeft vanmorgen drie verdachten aangehouden na een politieachtervolging die eindigde op een grasveld bij de Van der Slootsingel in Delft. Een politiehelikopter cirkelde nog enige tijd boven de stad op zoek naar een vierde verdachte. 

De auto met Frans kenteken stond als gestolen gesignaleerd. Toen de politie het voertuig probeerde stil te zetten, negeerde de automobilist het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Meerdere eenheden werden ingeschakeld bij de achtervolging, die eindigde in Delft, waar de auto op een grasveld tot stilstand kwam. Hierna kon de politie snel twee verdachten aanhouden. De derde verdachte sloeg op de vlucht, maar kon met behulp van een politiehond even verderop worden aangehouden. De vierde verdachte wist te ontkomen. 

Met een speurhond en een politiehelikopter wordt er gezocht naar de laatste verdachte. De politie schrijft op twitter op zoek te zijn naar een licht getinte man met zwart haar in de omgeving van de Beethovenlaan in Delft. De kleren van de man zouden nat zijn. 

Volledig scherm
Een van de twee aangehouden personen in Delft na wilde politieachtervolging © District8
Volledig scherm
Twee verdachten zijn aangehouden © District8

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft