Volledig scherm
Opnieuw een schietpartij in Delft. © District 8

Drie verdachten aangehouden voor aanslagen in Delft

De politie heeft vannacht drie verdachten aangehouden in verband met de recente aanslagen in Delft. De drie worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in de Peperstraat, de ontploffing van handgranaten in de Peperstraat en de Breestraat en de schietpartij op de Beestenmarkt. 

De politie meldt dat niet alleen drie verdachten aangehouden zijn, maar dat daarnaast ook twee woningen in de regio doorzocht zijn. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het drietal verdacht wordt van betrokkenheid bij alle drie de aanslagen die onlangs in Delft gepleegd zijn. 

De verdachten zitten momenteel in beperkingen en daarom kan de politie verder geen informatie loslaten over de zaak, zo legt de woordvoerder uit. Hierdoor is nog onduidelijk wat de identiteiten van de verdachten zijn en hoe de politie hen op het spoor is gekomen. 

Quote

Er heerst natuurlijk wel veel onrust onder de horecamen­sen in Delft

Jon Cornelese

Burgemeester Marja van Bijsterveldt is inmiddels over de aanhoudingen op de hoogte gesteld door de politie. Ze spreekt van 'goed nieuws'. ,,Politie en het Openbaar Ministerie gaan door met hun onderzoek. Ik wacht die ontwikkelingen af en deze volk ik met zeer grote belangstelling'', aldus de burgemeester, die benadrukt dat tips nog altijd welkom zijn. 

Net als Van Bijsterveldt is ook de voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, Jon Cornelese, verheugd over het nieuws over de aanhoudingen van de drie verdachten. ,,Ik begrijp dat ze worden verdacht van betrokkenheid bij alle drie de aanslagen. Dat is goed nieuws'', aldus Cornelese, die hoopt dat de zaak nu snel wordt opgelost. ,,Want er heerst natuurlijk wel veel onrust onder de horecamensen in Delft.'' 

Coffeeshops

Delft is sinds 8 mei al drie keer opgeschrikt door aanslagen op voornamelijk horecagelegenheden. Op 8 mei hadden de daders het gemunt op coffeeshop The Future en zonnestudio Sunstyle in de Peperstraat. Na een kogelregen waren in de ramen van deze panden meerdere gaten te zien. 

The Future was op 17 mei opnieuw doelwit van een aanslag. Behalve op deze coffeeshop hadden de daders het dit keer ook gemunt op coffeeshop The Game in de Breestraat. Bij beide coffeeshops werd een granaat tot ontploffing gebracht, waarbij één passant gewond raakte. 

De derde en meest recente aanslag werd gisternacht gepleegd op de Beestenmarkt in de Molslaan. Opnieuw werden twee panden beschoten, dit keer een horecagelegenheid en accessoirewinkel Sisters.  

In samenwerking met indebuurt Delft