Volledig scherm
Hoewel niemand gewond raakte tijdens het schietgeweld op Tweede Paasdag in Delft, werd wel een kogel door een autoruit geschoten. © District8

Drie verdachten van wilde schietpartij in Delft weer op vrije voeten

De drie verdachten van een schietpartij in Delft op Tweede Paasdag zijn vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag. De drie blijven wel verdachte in de zaak.

Maandagmiddag werden meerdere schoten gelost op een centraal plein in de Kuyperwijk in Delft. Wonderlijk genoeg raakte niemand gewond. Er werden kogels teruggevonden die een autoruit en een ruit van een pand hadden doorboord. Volgens de politie werd er mogelijk over en weer geschoten.

Getuigen zagen hoe drie mannen de benen namen, waarop de politie de achtervolging inzette. Niet veel later werden de drie verdachten, een 27-jarige man uit Poeldijk, een 49-jarige man uit Delft en een 33-jarige man uit Den Hoorn, aangehouden in een nabijgelegen park.

Volgens omwonenden ging er een ruzie vooraf aan het schietgeweld. Het vermoeden bestaat dat het dealen van drugs de oorzaak is van de schietpartij. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft