Volledig scherm
De gebroeders Duijvestijn met hun tomaten in de kas met v.l.n.r. voorgrond Ad van Adrichem en Ted, achter Peter en Remco. © Jacques Zorgman

Duijvestijn verkozen tot beste praktijkopleider

Tomatenteler Ted Duijvestijn uit Pijnacker is uitgeroepen tot beste praktijkopleider van de provincie Zuid-Holland op het gebied van voedsel, groen en gastvrijheid. Dat meldt de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

De prijs is ingesteld door het ministerie van Onderwijs. Daarmee wordt het belang onderstreept van het praktijkonderwijs voor de bijna 500.000 mbo-studenten in Nederland. Goede praktijkbegeleiders kunnen daarbij  het verschil maken.

 Een jury heeft bepaald welke zestien praktijkopleiders en leerbedrijven mee doen aan de landelijke finale op 18 november. Duijvestijn is afkomstig uit het Westland, maar runt zijn bedrijf vanuit Pijnacker.

1600 voordrachten

De SBB helpt studenten aan een praktijkopleiding met uitzicht op een baan. Dankzij de samenwerking kunnen bedrijven ook in de toekomst beschikken over de vakmensen die ze nodig hebben. Greenport West-Holland, waar Duijvestijn ook bestuurslid is, zegt trots te zijn op de nominatie van deze actieve tuinbouwondernemer uit de regio. In totaal ontving de jury 1600 voordrachten.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft