Bij een eerdere actie van studenten in Delft om ouderen een verrassing te bezorgen, deed burgemeester Marja van Bijsterveldt ook even mee met de bezorging.
Volledig scherm
Bij een eerdere actie van studenten in Delft om ouderen een verrassing te bezorgen, deed burgemeester Marja van Bijsterveldt ook even mee met de bezorging. © Fred Leeflang

Duizend ouderen krijgen een kerstpakket om eenzame kerst tegen te gaan

Meer dan honderd jongeren van Studenten Vrijwilligerswerk Delft (SVD) houden in samenwerking met het Delftse conceptbureau De Burgemeesters een ‘kerstactie tegen eenzaamheid’. Woensdag ontvangen duizend ouderen in Delft een kerstpakket waarin onder andere maaltijden, puzzels en leesplezier zitten. 

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.