Volledig scherm
PREMIUM
Chef Dave Becic sprenkelt verse citroensap op de gemarineerde kip. © Frank Jansen

Eerst het ei, dan de malse kip

Gouden PollepelRoast Chicken Bar. Het genot van kip aan het spit gaat nooit over. En dat weten ze hier in Delft ook. De jonge eigenaren openden een tweede vestiging in de vroegere bioscoop Apollo. De kip is er lekker mals en heeft de hoofdrol.

Beoordeling

Voorgerecht: 7,0

Hoofdgerecht: 7,5

Nagerecht: 6,0

Bediening 7,5

Sfeer 7,5

Prijs-kwaliteit: 7,0

Eindscore: 7,1

Apollo was vooral beroemd omdat je er tijdens het kijken naar de film met een druk op de knop naast een rood lampje een hapje en een drankje kon bestellen. Zo is nog iets van de 'eetcultuur' in het oude kloosterpand overgebleven. Verdere vergelijkingen gaan mank. De bioscoop is al tien jaar dicht en bood hiervoor onderdak aan restaurant La Tasca.

De Roast Chicken Bar heeft de geest van het pand ruimtetechnisch gerespecteerd. Het is groot, overzichtelijk en stoer ingericht, met lange tafels, hoge zitjes, vrij zicht op bakstenen muren en een open keuken.

En kip dus. Scharrelkip van het houtskoolspit, meldt de website, met enkele bijgerechten zoals koolsla, maïskolf en frieten in combinatie met lokale bieren en gin-tonics. Er is ook een grote zalmsalade. Dit alles onder het motto, 'simpel maar verdomd lekker'. Nou, kom maar door dan!

Stelt u zich bij 'scharrel' geen happy kippenkransje voor op humusrijke bodem. Het zijn Beter Leven-kippen met 1 ster. Dat kan ook niet anders voor deze prijzen. Het betekent een langzamer groeiend ras dan de treurige plofkippen en ze verblijven niet met 18 maar met 12 stuks op een vierkante meter met uitloop. De eigenaren van het restaurant zijn daar bij navraag eerlijk over.

De kippetjes worden hier eerst sous vide - heel langzaam - gegaard in een groot warm waterbad met een marinade en ganzenvet en gaan daarna in het restaurant op de grill. We zien ze draaien in de keuken.

In samenwerking met indebuurt Delft