Volledig scherm
Archieffoto © ANP XTRA

Eigen stukjes Delfts Blauw: Porceleyne Fles gaat aandelen uitgeven

De Koninklijke Porceleyne Fles gaat nieuwe aandelen uitgeven. Dat heeft het Delftse bedrijf vrijdag bekendgemaakt. De Porceleyne Fles is het bedrijf achter Royal Delft, de enige in Delft overgebleven producent van Delfts Blauw sinds de 17e eeuw. 

De Porceleyne Fles heeft geld nodig voor de verbouwing en een nieuwe bedrijfslocatie van Leerdam Crystal, een andere loot aan het bedrijf. De verplaatsing brengt volgens het bedrijf flinke groeikansen met zich mee omdat bezoekers dan een kijkje achter de schermen kunnen nemen bij het productieproces.

De Porceleyne Fles heeft een notering aan de Euronext. Het bedrijf gaat  160.000 nieuwe aandelen uitgeven. De uitgifteprijs bedraagt 10,89 euro per aandeel. De prijs is gebaseerd op de gemiddelde koers van de afgelopen weken. De huidige aandeelhouders hebben het eerste recht van koop. Boron Investments heeft het voorkeursrecht op de aandelen die in eerste instantie niet worden verkocht.

Kapitaalinjectie

Dankzij de emissie beschikt het bedrijf straks over een verse kapitaalinjectie van 1,7 miljoen euro. Met dit bedrag kan een belangrijk deel van de investering worden gedekt.  In Leerdam moet het bedrijf zo’n 2,7 miljoen euro investeren om de ambities waar te maken.

Als voorbeeld voor het nieuwe project wordt de Royal Delft Experience gebruikt. In dit Delftse centrum kunnen bezoekers de complete geschiedenis en het productieproces van het Delfts aardewerk ontdekken. Het centrum trekt jaarlijks 135.000 bezoekers. De bijbehorende winkel is het meest winstgevende verkooppunt van de Porceleyne Fles. Dit succes wil het bedrijf met kristal in Leerdam herhalen.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft