Eisa S. neemt via een skypeverbinding deel aan het proces. Hij zit in Vught in de gevangenis. In de rechtszaal wel aanwezig zijn advocaat Mirjam Levy.
Volledig scherm
PREMIUM
Eisa S. neemt via een skypeverbinding deel aan het proces. Hij zit in Vught in de gevangenis. In de rechtszaal wel aanwezig zijn advocaat Mirjam Levy. © Nicole van den Hout

Eisa ontkent dat hij aanslag wilde plegen, maar ziet complot

Delftenaar Eisa S. liep rond met een alarmknop waarmee hij de politie kon waarschuwen. Hij liep gevaar, want volgens hem zou het Iraanse regime hem willen doden. Vervolgens werd hij zélf opgepakt omdat juist híj een aanslag zou hebben willen plegen in Iran. Volgens S. is dat echter een nieuwe poging van Iran om hem het zwijgen op te leggen.

  1. Er komt toch geen ‘harde knip’ in weg die populair is onder sluipverkeer: ‘Knijpen in plaats van knippen’
    PREMIUM

    Er komt toch geen ‘harde knip’ in weg die populair is onder sluipver­keer: ‘Knijpen in plaats van knippen’

    Tientallen brieven ontving de gemeente Pijnacker-Nootdorp over het voorstel tot een ‘harde knip’ in de Monnikenweg die de verkeerssituatie veiliger moet maken. Het leidde tot verdeeldheid onder voor- en tegenstanders die de gemeenteraad meerdere keren toespraken. De uitkomst is verrassend, want een raadsmeerderheid veegt de harde knip van tafel. ,,We gaan niet knippen, maar knijpen.”

In samenwerking met indebuurt Delft