Volledig scherm
Onder meer de onderkomens van een schildersbedrijf en een autostoffeerderij gingen in vlammen op. © Regio 15

Elf bedrijven verwoest na grote uitslaande brand: ,,Ik ben alles kwijt.''

UpdateOp bedrijventerrein De Boezem in Pijnacker heeft vanmorgen een grote brand gewoed, waarbij de panden van elf bedrijven verwoest zijn. De brand is onder controle, maar de brandweer is de komende uren nog bezig met nablussen. 

Nadat de melding omstreeks 06.15 binnen kwam, is de brandweer met groot materieel uitgerukt. Door de omliggende panden nat te houden, is voorkomen dat de brand zou overslaan. Het bedrijfspand zelf werd gecontroleerd uit laten branden. Omwonenden moesten tijdelijk hun ramen en deuren gesloten houden in verband met de rookontwikkeling. 

Quote

Van foto’s tot andere zaken die van mijn vader waren, het is allemaal verbrand. Ik ben alles kwijt.

Ronald van Koot

Het gebouw bestond uit elf bedrijfspanden die aan elkaar geschakeld waren. ,,Het gehele blok, waar elf bedrijven in gevestigd waren, moet als verloren worden beschouwd.'' 

In het verzamelgebouw zitten vooral eenmansbedrijfjes. Het bedrijf aan de Ambachtsweg waar de brand ontstond, autostoffeerderij RoVaKo, behoort aan Ronald van Koot (45). Het huilen stond hem gistermorgen nader dan het lachen toen hij in alle vroegte moest toekijken hoe de familiezaak werd vernietigd. Ondanks de grootschalige inzet van de brandweer, die met verschillende bluswagens en hoogwerkers het vuur bestreed, was er geen redden aan.

,,Ik werd kort voor half zeven gebeld dat het loos was. Ik ben er direct naartoe gegaan om te kijken of er nog wat te redden viel. Nou, niet dus. Alles is verbrand: bedrijfsspullen, een auto van een klant, machines. En het ergste van alles eigenlijk: alle herinneringen aan mijn vader. Van foto’s tot andere zaken die van mijn vader waren, het is allemaal verbrand. Ik ben alles kwijt.’’

Harde knal

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. John Pelle, een buurtbewoner, heeft naar eigen zeggen een harde knal gehoord, voorafgaand aan de brand. 

Niemand raakte bij de brand gewond. 

In samenwerking met indebuurt Delft