Volledig scherm
PREMIUM
© Fred Leeflang

'Elke dag vechten voor ouderen'

Delft heeft een uitdaging met 55-plussers. Naar hen moet beter worden geluisterd door de gemeente, vindt Bram Stoop van Stadsbelangen.

Quote

Waar ik veel te weinig over hoor is het feit dat veel plekken in zorgcentra en aanleunwo­nin­gen zijn wegbezui­nigd

Bram Stoop

Het was niet de enige vuistslag die de politieke voorman Bram Stoop eerder deze week op de tafel van de begrotingscommissie Sociaal Domein gaf. De fracties kregen bij die gelegenheid de kans om de Programmabegroting te beoordelen. En om aan te geven op welke onderwerpen ze extra actie willen.

,,Waar ik veel te weinig over hoor", zegt Stoop, ,,is het feit dat veel plekken in zorgcentra en aanleunwoningen zijn wegbezuinigd. Zogenaamd omdat ouderen van boven de 55 jaar langer zelfstandig willen wonen. Maar daar geloof ik in een heleboel gevallen niks van.''

Stoop zou wel eens willen weten 'hoe ze aan dat soort wijsheid komen'. ,,Want volgens mij worden oudere mensen veel te weinig bereikt. En niet alleen in Delft, hoor, het is een landelijk probleem. Ja, wordt er dan gezegd, die meneer wil niet in de verzorging want dan is hij zijn hele aow'tje daaraan kwijt. Ik zeg je: mijn schoonvader zat in een verzorgingshuis in Scheveningen en daar werd hij helemaal in de watten gelegd. Hij kreeg zijn natje en droogje, hij werd heerlijk gewassen en geschoren, helemaal top. En ja, dat kostte hem bijna zijn hele maandinkomen, maar hij vond het prima."

In samenwerking met indebuurt Delft