Volledig scherm
De betogers zongen samen het volkslied © Twitter delfia batavorum @delfiabatavorum

Enkele honderden Delftenaren verzamelen zich op Agathaplein voor stil protest

Enkele honderden betogers hebben zich op het Agathaplein verzameld om tegen de omstreden verbouwingsplannen van het gebied te protesteren. De groep Delftenaren eist dat de plannen van tafel gaan.

Initiatiefneemster en binnenstadbewoonster Brie van Klaveren startte een protestactie. ,,Het plein, de tuin én de toegangspoort aan de Oude Delft zijn prachtig zoals het is; een verstild plekje in de binnenstad.” Van Klaveren kondigde een stil protest aan dat om 12.00 uur begon op het Agathaplein. 

Helemaal stil was het niet. De groep zong op het plein in koor een protestlied op de melodie van het Wilhelmus. De bezorgde demonstranten vrezen dat een gedeelte van de historische waarde van de Delftse binnenstad verloren zal gaan. ,,Wat gebeurd er met het oorlogsmonument, en wat gebeurd er met het orgel in de Waalse kerk?, vraagt Van Klaveren zich af.

In de plannen wordt de Prinsentuin bij het Agathaplein betrokken door de scheidingsmuren en -hekwerk te slopen en er een groot plein van te maken. Veel kritiek is er ook op het plan om een binnenpoort te slopen. 

In samenwerking met indebuurt Delft