Volledig scherm
Deborah van den Berg op de brancard, klaar om door twee vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens naar de diploma-uitreiking te worden gebracht. In de witte jassen de pijnconsulenten Coleta en Natascha, naast schoondochter Iris. © Reinier de Graaf ziekenhuis

Ernstig zieke Deborah (46) dankzij ziekenhuis toch naar diploma-uitreiking zoon

De ernstig zieke Deborah van den Berg (46) barstte woensdag in tranen uit toen ze begreep dat ze ondanks een levensgevaarlijke bloedvergiftiging en ernstige hernia ’s middags toch bij de diploma-uitreiking van haar zoon Kevin (20) kon zijn. Van den Berg ligt in het Reinier de Graaf ziekenhuis, maar kon bij de plechtigheid zijn dankzij Stichting Ambulance Wens Nederland die hiervoor had gezorgd in samenwerking met de pijnconsulenten Coleta van de Graaf en Natascha van Schie van het Delftse ziekenhuis.

,,Ik was zo geëmotioneerd, zo dankbaar en blij dat ik toch bij Kevin kon zijn. Hij heeft het mbo-diploma Megatronica behaald bij het Mondriaan College in Delft. Ik vond het echt geweldig dat Coleta en Natascha dit hebben geregeld. Ik zat er namelijk helemaal doorheen. Het was mijn 23ste dag in het ziekenhuis en ik kon niet naar de diploma-uitreiking. Ook niet naar die van mijn oudste zoon, Michael (21), trouwens. Hij heeft z’n hbo-dipoma gehaald. Ja, die uitreiking was ook woensdag, dus mijn man en ik hadden ons van tevoren al voorbereid. Ik zou naar Kevin gaan, hij naar Michael. Mijn plotselinge  ziekenhuisopname gooide dat in het water. En dan gebeurt er zoiets fantastisch. Ja, ik heb gehuild.”

Een apetrotse moeder was er zo woensdagmiddag in het Mondriaan College, gelegen op een brancard, getuige van hoe Kevin zijn handtekening zette onder zijn diploma. ,,Dat was heel emotioneel, ook van zijn kant. Hij was zo blij dat ik er bij kon zijn”, vertelt de vrouw, die zelf als medewerker is verbonden aan het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer.

Bacterie

Deborah van den Berg heeft inmiddels goed hoop dat ze door  intensieve fysiotherapie vanwege haar dubbele hernia binnen afzienbare tijd het ziekenhuis kan verlaten. ,,Daar zag het een paar weken geleden even niet naar uit. Ik heb al een geschiedenis van ernstige rugpijn en hernia, maar op een avond ging het echt fout. Ik ben direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek ik niet alleen een hernia had, maar ook een bacterie in mijn bloed, die mijn rugwervel had aangetast en voor hoge koorts zorgde. Ik heb echt langs het randje gezweefd. Door antibiotica is de bacterie uiteindelijk bestreden. Nu mijn rug nog.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft