Volledig scherm
Verdachte Errol J., de 52-jarige Delftenaar wordt ervan verdacht Karel Pronk te hebben doodgeschoten. © Politie

Errol J. moet vijf maanden cel in voor mishandeling van Mongol

Delftenaar Errol J. (52) moet vijf maanden de cel in voor geweld in het Van der Valk-hotel Rotterdam-Blijdorp en een Rotterdamse tattooshop. Ook zijn mede-Hells Angels M.L (49) uit Ridderkerk en Rotterdammer W.S (36) kregen deze straf.

Errol J. werd ‘bij verstek’ veroordeeld: hij was zelf niet aanwezig tijdens de zitting. De Delftenaar is net deze week in Spanje opgepakt, als hoofdverdachte van de liquidatie van de Delftse topcrimineel Karel Pronk. Pronk werd op 7 augustus vorig jaar bij koffiehuis Het Kalf aan het Kalverbos in Delft vermoord. J. was sinds die dag spoorloos. De Delftenaar stond daarom op de Nationale Opsporingslijst. Dinsdag liep hij tegen de lamp bij vermoedelijk een verkeerscontrole in Spanje. Hij zit in een Spaanse cel, in afwachting van zijn uitlevering naar Nederland. 

De drie Hells Angels maakten zich schuldig aan mishandelingen tijdens een geruchtmakende vechtpartij in het Van der Valk Hotel bij Diergaarde Blijdorp in 2016 en een vechtpartij in een tattooshop in de 1e Middellandstraat in Rotterdam. In het familiehotel planden Hells Angels, de rivaliserende Mongols en nog twee motorclubs een vergadering, die ontaardde in een explosie van geweld. De drie hebben daar een Mongol afgetuigd.

Rotterdamse tattooshophouder 

De verdediging maakte er tijdens de behandeling van de zaak voor de Rotterdamse rechtbank bezwaar tegen dat alleen deze drie mannen zijn vervolgd. ,,Veertig mensen deden mee aan het gevecht”, betoogde de advocaat van het trio. ,,Er zijn er 23 aangehouden en daarvan worden alleen zij vervolgd. Er is geschoten en er zijn wapens gevonden, maar niet bij deze verdachten. En van het zestal bekende verdachten dat kort daarvoor een Rotterdamse tattooshophouder zou hebben gemolesteerd, worden ook weer alleen deze drie voor de rechter gebracht. En zij waren niet eens de grofste geweldplegers.’’ 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft