Volledig scherm
© Guus Schoonewille

Eten en logeren in het oude stationsgebouw

Voor het monumentale, Delftse stationsgebouw uit 1885 is een bestemming gevonden. Er komen een restaurant, een grand café en een boutique-hotel in.

Quote

De herbestem­ming van het voormalige station naar een hoogwaardi­ge horecafunc­tie is een goede invulling voor zo'n prominent monumen­taal gebouw

Joep Esser
Volledig scherm
Archieffoto © Guus Schoonewille

Het gebouw, pal naast het nieuwe Delftse station, stond al geruime tijd te koop. Na een inschrijving meldden zich verschillende geïnteresseerde exploitanten. Daar heeft NS Stations, eigenaar van het Delftse stationsgebouw, een selectie uit gemaakt.

Het restaurant met een grand café komt op de begane grond. De verdieping is bestemd voor een boutique-hotel. De NS voert nog gesprekken met verschillende gegadigden, die zo'n slaapgelegenheid met een eigen, persoonlijke stijl en accommodatie willen starten. De planning van de NS is het 'nieuwe'gebouw begin 2018 te laten openen.

Joep Esser, woordvoerder van NS Stations: ,,De herbestemming van het voormalige station in Delft naar een hoogwaardige horecafunctie is uiteraard een goede invulling voor zo'n prominent monumentaal gebouw.''

Nieuw Delft
Het oude stationsgebouw ligt midden in het toekomstige stadsgebied Nieuw Delft. Daarin is ruimte voor onder meer duizend nieuwe woningen, horeca, hotels, cultuur, groen en onderwijs.

Daarnaast ondergaat het gebied rond het Delftse station de komende jaren een metamorfose naar een levendig stationsgebied. Direct aan het Stationsplein zijn straks diverse horecagelegenheden met terrassen, open werkplekken, hotels, een atrium met ruimte voor exposities en mooie plekken om elkaar te ontmoeten.

Aan de westzijde van het station wordt nu een ondergrondse stalling voor 2.700 fietsen gerealiseerd. Boven op deze fietsenstalling komt het openbare park 'Spoorloos' waar ook het terras van de horecagelegenheid in het oude stationsgebouw is gelegen.

De inrichting van het park en het Stationsplein voor de hoofdentree van het gebouw wordt door de gemeente verzorgd.

In samenwerking met indebuurt Delft