Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Etentje en film om jonge mantelzorgers uit Delft te bedanken

Jongeren tot 25 jaar zouden zich vooral bezig moeten houden met hun toekomst. Aandacht voor de studie, voorzichtig denken over een gezin, leuke dingen doen, dat soort dingen. 

Maar sommige jongeren hebben die luxe veel minder dan anderen. Ze groeien op met een zieke ouder, broer, zus of met een zieke opa of oma die in de directe omgeving van het gezin woont en die intensieve zorg nodig heeft. Dat geeft druk. 

In Delft kunnen jongeren die zich hierin herkennen terecht bij het mantelzorgplatform ‘Ik Doe Het Gewoon’. Ze kunnen er in gesprek over hun thuissituatie en alle vragen stellen die er leven. Medewerkers van het platform kunnen eventueel doorverwijzen als er meer hulp nodig is dan een goed gesprek. 

Om aan te geven dat jonge mantelzorgers ook best eens aan zichzelf mogen denken, organiseert ‘Ik Doe Het Gewoon’ op maandag 23 december een eindejaarsactiviteit: samen eten en naar de bioscoop. Er wordt om 17.30 uur verzameld bij Delft voor Elkaar, Van Bleyswijckstraat 91. Men kan zich op ikdoehetgewoon.info/eindejaarsactiviteit aanmelden.

Eke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft