Volledig scherm
PREMIUM
© Frank Jansen

Experimentele enclave

LeefprojectBijna alles delen met je buren vanuit het duurzame idee 'van bezit naar gebruik'. Een uniek leefproject, geworteld op een lapje grond in de nieuwbouwwijk van Rijswijk.

Een opgewonden sfeer op de bouwplaats van 'Geworteld Wonen'. Een voor Nederland uniek buurtje aan de rand van nieuwbouwwijk Rijswijk Buiten op de grens met Delft, waar de straten namen hebben als Boomgaard en Warmoestuin.

Het gedeelde genoegen van zo'n vijftig mensen op de bouwplaats betreft de laatste fase van een bijzondere woon- en leefomgeving met koopwoningen voor de combinatie van jonge gezinnen en ouderen.

De bewoners en toekomstige bewoners kennen elkaar allemaal al. ,,Ons appartement gaat nu gebouwd worden, maar we doen al een jaar mee met het verbouwen van gewassen in de gezamenlijke kas, het helpen zoeken van kopers voor het laatste appartement aan mensen die net als wij willen leven met elkaar en met elkaar vergaderen over de invulling van ons buurtje'', zeggen Paul (57) en Rita (54) Berghuis uit IJsselstein.

In samenwerking met indebuurt Delft