Volledig scherm
De Spoorzone in Delft. © Fred Leeflang

Feestelijke activiteiten en muziek tijdens 'Feest in de Spoorzone'

Hardlopen door de Willem van Oranjetunnel of skaten in een parkeergarage, niets lijkt te gek tijdens 'Feest in de Spoorzone', dat zaterdag plaatsvindt. Met de meest uiteenlopende activiteiten, livemuziek en een borrel wordt er gevierd dat - na bijna tien jaar bouwen - het einde in zicht is van het project Spoorzone Delft. 

Met het Feest in de Spoorzone wordt de overgang 'van spoor naar stad' gevierd. Rondom het stadskantoor worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er voor één keer de kans om hard te lopen door de Willem van Oranjetunnel, maar kunnen liefhebbers ook terecht in de Prinsenhofgarage om te skaten of te dansen. 

Naast het Bolwerk, op het onlangs gevormde eiland naast het stadskantoor, kunnen op een speciaal ingerichte feestlocatie een hapje en een drankje worden genuttigd onder het genot van livemuziek. Omstreeks 21.30 uur vindt hier ook de feestelijke afsluiting van de dag plaats. Kijk voor het volledige programma op de website van Feest in de Spoorzone. 

Nieuwe situatie 

Bijna tien jaar lang werd er gewerkt in de Spoorzone. Er is een spoortunnel aangelegd, waardoor het bovengrondse spoorviaduct verwijderd kon worden. Verder zijn er onder de grond fietsenstallingen en een parkeergarage gerealiseerd. 

Bovengronds zijn er in hetzelfde gebouw een treinstation en een stadskantoor gebouwd. Er is een zogenoemd Bolwerk aangelegd dat verwijst naar vroegere tijden. Verder is de Ireneboulevard op de plek van de Prinses Irenetunnel gekomen. Doorgaand verkeer wordt in de nieuwe situatie over de verlengde Coenderstraat geleid en tramlijnen 1 en 19 rijden over een nieuw tracé. 

De lege plekken die zich nog in de Spoorzone bevinden, worden de komende tijd gevuld met nieuwe wijken. 

In samenwerking met indebuurt Delft