Volledig scherm
Bieslandse bos en Balijbos krijgen nieuwe speelplekken. © Staatsbosbeheer

Feestjes in vernieuwde Bieslandse bos en Balijbos om kinderen te bedanken

Staatsbosbeheer organiseert op woensdag 2 oktober en vrijdag 4 oktober van 15 tot 17 uur spelmiddagen in het Balijbos en het Bieslandse bos ter ere van de recent opgeknapte speelbossen. 

Het is een bedankje voor de kinderen die vorig jaar hebben meegedacht over het nieuwe ontwerp, maar ook voor alle andere kinderen die het speelbos willen ontdekken. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Woensdag 2 oktober wordt er feest gevierd in speelbos De Balij. Die dag staat het bos geheel in teken van ridders en jonkvrouwen. De locatie is aan het eind van Kurkhout 100, Zoetermeer.

Op vrijdag 4 oktober is het de beurt aan het Bieslandse Bos. Deelnemende kinderen kunnen door middel van een expeditiekaart op zoek naar de verschillende activiteiten. Deelname is gratis. De startlocatie is de entree van de Biesbush, aan het eind van de Bieslandseweg in Pijnacker. Er is beperkte parkeergelegenheid. 

De organisatie is niet helemaal gerust op de weersverwachting, zo blijkt uit de tekst van de uitnodiging: 'Denk aan kleding en schoenen die vies mogen worden'. 

Overigens zijn de speelbossen mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Groenfonds van Dunea en Staatsbosbeheer en Landschapstafel Hof van Delfland. Hierdoor kregen de bossen begin dit jaar een opknapbeurt.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft