Fietser overleden na ernstige valpartij in Delft

Video + updateEen fietser die zaterdagmiddag ernstig gewond raaktte bij een valpartij op de Derde Werelddreef in Delft is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie maandag. 

 1. Kiek (48) vond het als kind stom als moeder haar vriendinnen schilderde, nu is ze zelf portretschilder
  PREMIUM

  Kiek (48) vond het als kind stom als moeder haar vriendin­nen schilderde, nu is ze zelf portret­schil­der

  Als kind schilderde haar moeder altijd de vriendinnetjes van Kiek. Dat vond ze maar ‘stom’, ze wilde liever buiten spelen. Toch gaf haar moeder daarmee het goede voorbeeld, want de kunstenaar heeft haar werk gemaakt van het schilderen van portretten met olieverf en is nu genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs. ,,Ik ben erfelijk belast met een moeder als portretschilder.”
  Pijnacker
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.