Marcel Koelewijn (Stadsbelangen Delft) is de fietsenchaos in Delft beu en wil een ondergrondse garage. ,,Dit moeten we toch niet in ons straatbeeld willen?"
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Koelewijn (Stadsbelangen Delft) is de fietsenchaos in Delft beu en wil een ondergrondse garage. ,,Dit moeten we toch niet in ons straatbeeld willen?" © Fred Leeflang

‘Fietsgarage onder de Brabantse Turfmarkt en Molslaan voorkomt dat Delft vastloopt’

Delft slibt binnen tien jaar volledig dicht met fietsen. Extra stallingen, blauwe vakken, fietspontons, fietsenrekken in plaats van autoplekken; alles is al bedacht en (deels) geprobeerd. Zonder zichtbaar resultaat. Marcel Koelewijn, commissielid van Stadsbelangen Delft, is er klaar mee. Wat hem betreft gaat de fiets de grond in.

  1. Strijd tegen krakers in jaren tachtig: ‘Geen traangas in Den Haag’
    PREMIUM
    Plaats delict

    Strijd tegen krakers in jaren tachtig: ‘Geen traangas in Den Haag’

    Voor de zoveelste keer komt de mobiele eenheid van de politie op 12 februari 1982 in actie tegen krakers. De ontruiming van een pand aan de Stadhouderslaan, een dependance van de Indonesische ambassade, is landelijk nieuws. Eerst meldt zich een deurwaarder met maar twee politieagenten bij het vroegere kantoor. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een bloederig verleden.

In samenwerking met indebuurt Delft