Volledig scherm
De vlammenzee reikte tot de eerste verdieping. © District8

Flinke brand bij flat Arthur van Schendelplein, meerdere voertuigen in vlammen op

Op het Arthur van Schendelplein in Delft heeft eerder deze avond een flinke brand gewoed. Tegen een flat stonden drie scooters en twee fietsen in brand.

De vlammenzee kwam volgens calamiteitenwebsite District8 tot aan de eerste verdieping. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Inmiddels is de brand geblust, maar de schade is groot. Een deel van de gevel van de flat liep schade op, net als drie scooters, twee fietsen, twee motoren en een auto, aldus District8. 

Volgens onze verslaggever ter plaatse hebben hulpdiensten gezegd dat de brand mogelijk is ontstaan door kortsluiting. ,,Shit happens”, aldus de eigenaar van de door de brand beschadigde Volkswagen Polo, wonend op de twaalfde verdieping aan het Arthur van Schendelplein. De wagen werd even later weggesleept. ,,Ik hoop dat-ie nog kan rijden.”

Afgelopen nacht werden er in de wijk Tanthof meerdere branden gesticht. Vooral containers moesten het ontgelden, aldus de politie eerder. Het ging volgens calamiteitenwebsite District8 om de locaties Helder Camarastraat, Latijns Amerikalaan, Lepelaarstraat, Fuutlaan en de Buizerdlaan. De brandweer kon de containerbrandjes snel blussen. 

Toiletcabine

Ook dinsdagavond werden meerdere buitenbranden gemeld in Delft. De brandweer reed af en aan naar verschillende adressen. Zo ging er aan de Afrikalaan in Delft een toiletcabine in vlammen op. En ook werd er later in de buurt een uitgebrande auto aangetroffen.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft