Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Florian (11) zwaait na aanhouding vrolijk naar alle agenten

Begin dit jaar hielden agenten de 11-jarige Florian aan bij de Plus in Delft. De agenten hadden al snel in de gaten dat Florian niet zoals de meeste 11-jarigen was, vertellen zij in een bericht op Facebook.

Dat bleek wel toen zijn moeder werd gebeld. Florian heeft een autistische aandoening waardoor zijn gedrag afwijkt. Volgens zijn moeder was hij thuis niet meer te handhaven en wist zij zich geen raad meer.

De hulpofficier van justitie besloot in gesprek te gaan met de jongen en zijn moeder. In het gesprek vertelde hij Florian dat hij niet meer moet stelen, omdat hij anders in de cel zou komen. Daarnaast hebben ze hem op het hart gedrukt dat hij heel vriendelijk moet zwaaien als hij een politieauto ziet, en agenten die hij tegenkomt vriendelijk moet groeten. Als laatste werd hem verteld dat hij goed naar zijn ouders moet luisteren, zodat hij nooit meer via de achterdeur het politiebureau binnen zou komen. 

Donald Duck

Daarna mocht hij weer naar huis, want strafvervolging gaat niet bij personen onder de 12 jaar oud. Een maand later kregen agenten en de hulpofficier van justitie een berichtje van de moeder van Florian. Het gesprek had veel indruk gemaakt op haar zoon en hij zwaait netjes naar alle politieauto’s die hij langs ziet komen. Thuis is hij 180 graden gedraaid en luistert goed naar zijn ouders. Als verrassing voor Florian heeft zij de politie-special van de Donald Duck gekocht, en ze wil graag dat de agenten het blad signeren.

En zo kwam het dat Florian toch nóg een keer naar het bureau moest, maar dit keer om zijn Donald Duck te laten tekenen (de agenten laten weten dat dit alles plaatsvond voor de uitgebreide coronamaatregelen). Het zusje van Florian was er ook, zij had speculaascake met een bus slagroom meegenomen. 

De agenten van het Delftse politiebureau vonden het zo’n bijzonder verhaal, dat zij het wilden delen op Facebook. Daar stroomt het vol met positieve berichtjes, hartjes en duimpjes!

In samenwerking met indebuurt Delft