Volledig scherm
Er kan tijdens Delft Serveert van alles worden geproefd, zoals de gerechten van Les Copains. © Jacques Zorgman

Foodtruck en speciaalzaak bij Delft Serveert

Niet alleen Delftse restaurants krijgen dit jaar de kans om zich te presenteren tijdens Delft Serveert. Op het culinaire evenement in september staan ook kleinere, Delftse ondernemers en een aantal foodtrucks.

Quote

We worden geen foodtruck­fes­ti­val, maar we willen wel inspelen op die trend

Guy Verbeek

,,Die andere opzet komt voort uit een brainstormsessie na de edite van vorig jaar", legt Guy Verbeek van organisator De Burgemeesters uit. ,,We wilden het voor een breder publiek toegankelijk maken. En we wilden ook de kleine ondernemer en de speciaalzaak de kans geven om deel te nemen."

Zo is er een 'proefplein' waar Delftse ondernemers zich laten zien. Daar staat bijvoorbeeld de groenten- en fruitzaak 't Fruithuisje. Naar lokale foodtrucks wordt nog gezocht. ,,We hebben plaats voor twee of drie foodtrucks en we zijn al wel met een aantal eigenaren in gesprek", zegt Verbeek. ,,We worden geen foodtruckfestival, maar we willen wel inspelen op die trend."

Enthousiasme
Daarnaast is er het openluchtrestaurant, waar Delftse chefs van zo'n vijftien zaken laten zien wat ze kunnen. ,,Het zijn als het ware pop-uprestaurants. De chefs maken kleine proefgerechten klaar", zegt Verbeek. ,,We vragen best veel van de ondernemers om twee zaken tegelijkertijd draaiende te houden. Maar uiteindelijk zijn we met z'n allen bezig om de horeca van Delft te laten zien. Dat enthousiasme merk je tijdens het evenement."

Delft Serveert vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september op het Sint Agathaplein.

  1. LIVE | Honderden kilometers file door boerenprotest, advies om wegen rond Utrecht te mijden

    LIVE | Honderden kilometers file door boerenpro­test, advies om wegen rond Utrecht te mijden

    Ook vandaag protesteren duizenden boze boeren tegen de stikstofregels. Onderweg naar Den Haag maken de protestboeren in Bilthoven een tussenstop om bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hun ongenoegen te uiten. Daarna willen ze door naar het Binnenhof in Den Haag. Het leger is ingezet om dat te voorkomen. Er staat nu meer dan 300 kilometer file. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

In samenwerking met indebuurt Delft