Volledig scherm
PREMIUM
Gedragskundige Tineke Rademaker (l.) en directeur Ilse van Esch. © Thierry Shut

Gecombineerde zorg: ‘Voorheen vielen cliënten van ipse tussen wal en schip’

Ipse de Bruggen Craeyenburch en Parnassia bieden voortaan gecombineerde zorg aan onder de naam Klinisch Centrum Nootdorp.

Ze werkten al langer samen, Ipse de Bruggen Craeyenburch (verstandelijke beperking) en Parnassia (geestelijke gezondheidszorg), maar nu is de naam ook officieel aangepast. ,,Ipse de Bruggen was al een tijd op zoek naar samenwerkingsverbanden met de psychiatrische zorg", legt Ilse van Esch, directeur Zorg Ipse de Bruggen Craeyenburch uit.

,,Instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking (VG) bieden meestal geen psychiatrische behandeling en instellingen voor mensen met problemen in de geestelijke gezondheid (GGZ) hebben vaak geen passend aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking. Cliënten vielen daardoor buiten de boot. Vandaar bieden wij, als een van de weinige instellingen in Nederland, nu een gecombineerd aanbod.”

Tineke Rademaker, gedragskundige bij Ipse de Bruggen spreekt van een 'gespecialiseerd aanbod' ,,Wij hebben vakkennis op het gebied van mensen met een verstandelijke beperking, die ook last hebben van psychiatrische problemen", vertelt ze.

  1. Emile en Sjaak geven oude elektrische auto’s nieuw leven: ‘We krijgen zelfs verzoeken uit Australië’
    PREMIUM

    Emile en Sjaak geven oude elektri­sche auto’s nieuw leven: ‘We krijgen zelfs verzoeken uit Australië’

    De eerste elektrische auto’s in Nederland stammen al uit 2007, maar verkeren vaak nog in prima staat. Alleen is er één klein probleempje: ze komen niet meer zo ver. Met de bestaande batterijen halen ze meestal niet meer dan 80 kilometer. Twee jonge ondernemers in Delft hebben daar nu iets op gevonden. Zij bouwen nieuwe batterijen in de oude auto's, waardoor die 250 kilometer kunnen rijden. ,,We krijgen zelfs verzoeken vanuit Australië.’’

In samenwerking met indebuurt Delft