Fennie Kostense van Steck heeft zin in de oud- en nieuwviering.
Volledig scherm
Fennie Kostense van Steck heeft zin in de oud- en nieuwviering. © Fred Leeflang

'Geen regels, geen grenzen, geen schaamte’: Steck geeft stout feestje in de nieuwjaarsnacht

Stappers die in de oudejaarsnacht alle remmen los willen gooien, kunnen op verschillende plekken in het centrum terecht. Meest uitdagend is het dansfeest bij Steck in de Kromstraat. 'Geen regels, geen grenzen, geen schaamte!'

Bij Steck zijn ze klaar met goede voornemens en brave toekomstplannen. 'STOUT bij Steck' is waar ze op Oudejaarsavond de deur voor open gooien. Met muzikale acts als Leroy Joy, B2B, DJ Kimi en DJ team Candy Says toveren Fennie Kostense en haar team de nodige funky decibellen op het podium. ,,Lekker stout, dat vonden we voor deze editie van ons oudejaarsfeest wel een leuk thema. Geen schaamte, maar lekker feestend het jaar uit en het jaar in."

Overigens meldt Steck in de uitnodiging dat bezoekers hun fiets niet in de Kromstraat moeten parkeren in verband met de drukte. Zo stout zijn ze dus ook weer niet. Die drukte wordt vermoedelijk gestimuleerd door een festijn bij de Kurk, de overburen van Steck. Daar organiseren ze al voor de vijfentwintigste keer een feest tijdens de jaarwisseling. Deze keer met als thema 'Nachtwacht MMXX', compleet met mystieke nachttuin - chill-out - GT cocktail bar. Sinds drie jaar bestormen de dj's van de Nachtwacht elk weekend het podium van de Kurk 'om het leukste kroegfeestje van Delft neer te zetten'. ,,Onze gasten kunnen genieten van bijzondere drankjes en snacks."

Foute borrel en Bierfabriek

Dat laatste is in de Bierfabriek ook zeker te verwachten. Voordat ze er los gaan met hun New Year's Eve met DJ Okkie, kunnen feestgangers nog aanschuiven voor het Donkere Dagen Menu. 'Het jaar 2019 was tof', melden ze bij de Bierfabriek, 'en 2020 wordt nog toffer. We gaan knallend het nieuwe jaar in.'

Het enige 'drempelfeestje' dat niet in de kleine uurtjes begint en eindigt, is de (F)Oudjaarsborrel bij Café De Oude Jan. Daar wordt dinsdag 31 december tussen 15.00 en 20.00 uur het glas geheven op de grotere en kleinere successen in het oude en de mooie dromen voor het nieuwe jaar.

Eigenaar Jon Cornelese ziet het samenzijn met zijn veelal vaste gasten alweer helemaal zitten. ,,We gaan met elkaar proosten op een goed uiteinde. DJ's Hein&Ken spelen zoals gewoonlijk hun foute hits. Lekker ongedwongen feesten met een borrel, een oliebol en een Hollands hapje."

In samenwerking met indebuurt Delft