Volledig scherm
Tanthof in Delft © Fred Leeflang

Geen steun voor megaschool in Abtswoudsepark en kinderboerderij Tanthof

Het plan om een megaschool in het Abtswoudsepark in Delft te laten verrijzen, kan niet op steun rekenen van KNNV, de vereniging voor veldbiologie. De vereniging is voor het behoud van het park zoals het nu is. Ook de kinderboerderij, die verderop in de wijk is gevestigd, moet niet verhuizen naar het park.

Wekenlang is Tanthof al in de ban van de megaschool, een samenvoeging van de drie bestaande scholen. Het vinden van een geschikte locatie is lastig. De scholen willen graag samen op één terrein zodat zij voorzieningen kunnen delen. Abtswoudsepark en kinderboerderij Tanthof staan op de nominatie om plaats te moeten maken voor de school.

,,Het Abtwoudsepark is ontworpen als overgang naar Midden-Delfland”, vertelt Geert van Poelgeest van afdeling Delfland van de KNNV. ,,Het is een open gebied met rechte sloten en een verbinding naar de stad. Het park wordt gebruikt door spelende kinderen en grote groepen die samenkomen voor activiteiten.”

Quote

Alles is in evenwicht, dus waarom zouden die moeten worden verplaatst?

Geert van Poelgeest

De kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof worden ook genoemd als locatie. De kinderboerderij zou dan mogelijk worden verplaatst naar het Abtswoudsepark. Volgens Van Poelgeest zou dat echter schade toebrengen aan de structuur.  ,,De kinderboerderij en waterspeeltuin zijn plekken waar verschillende culturen samenkomen”, legt hij uit. ,,Alles is in evenwicht, dus waarom zouden die moeten worden verplaatst? Daarbij is nog geen drie jaar geleden anderhalve ton geïnvesteerd.”

Onzekerheid

Stichting kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof is blij met de steun van de biologen. ,,Het is positief dat we zoveel steun uit de wijk en van zulke organisaties krijgen", vertelt voorzitter Remmelt Thijs. Verhuizen naar het Abtswoudsepark wil hij niet. ,,We gaan niet op de zaken vooruit lopen, maar we hebben er een hard hoofd in dat we daar op dezelfde faciliteiten uitkomen.” Volgens Thijs is de onzekerheid groot. ,,Er is nog niets besloten. Het wordt nog onderzocht, maar de periode van onduidelijk is erg vervelend. We moeten afwachten.”

De oplossing is volgens Van Poelgeest simpel: niet één, maar twee locaties. ,,Zowel in Tanthof Oost als West een openbare school met een combinatie van een rooms-katholieke en protestants christelijke school. Ook wel de 2-2 variant genoemd.”

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft