Volledig scherm
© Fred Leeflang

Geen vrij uitzicht voor
bewoners Ackerswoude

De poging van enkele bewoners van de wijk Ackerswoude in Pijnacker om de bouw van nieuwe kassen tegenover hun dure koopwoningen tegen te houden, is mislukt. De vordering van de bewoners is door de kortgedingrechter afgewezen.

Vier paren betaalden drie jaar geleden vijf tot zeven ton voor hun woningen en kavels aan de Kievitslande. Hen was beloofd dat de kassen tegenover hen zouden worden gesloopt, hetgeen ook gebeurde. Nu er toch weer nieuwe kassen komen, voelen ze zich door gemeente Pijnacker-Nootdorp misleid.

De bewoners dachten dat het terrein aan de Lange Acker een volledige water- en groenstrook met vrij uitzicht zou worden. Dat was hen beloofd door de projectontwikkelaar en de gemeente, zeiden ze.

De rechter heeft geconcludeerd dat de gemeente geen belofte heeft gedaan dat het hele terrein een groen- en watergebied zou worden. Uit een nieuwsbrief van de ontwikkelaar aan de bewoners van 10 november 2015 zouden zij wel die verkeerde conclusie hebben kunnen trekken. ,,Maar dat kan de gemeente niet worden verweten’’, aldus de rechter. (Cerberus)

In samenwerking met indebuurt Delft