Tanja Groenendijk-de Vos: ,,Wij kijken ook welk effect beleid heeft gehad en of het is uitgevoerd zoals afgesproken.''
Volledig scherm
PREMIUM
Tanja Groenendijk-de Vos: ,,Wij kijken ook welk effect beleid heeft gehad en of het is uitgevoerd zoals afgesproken.'' © Fred Leeflang

'Gek, maar we rekenen eigenlijk amper'

InterviewTanja Groenendijk-de Vos zwaait volgende maand na acht jaar af als voorzitter van de Delftse Rekenkamer. ,,Het klinkt gek, maar we rekenen eigenlijk amper."

 1. Scheids vertrekt onder politiebegeleiding en finale voor Quick: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal Totaal

  Scheids vertrekt onder politiebe­ge­lei­ding en finale voor Quick: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  De nacompetities in het amateurvoetbal draaien op volle toeren. Met maar liefst vijf strafschoppenseries zaten er zinderende wedstrijden tussen. Volgend seizoen is er geen derby tussen Quick en HBS, in de derde klasse moest de politie er aan te pas komen en Sjaak Polak heeft direct zijn stempel gedrukt bij Laakkwartier. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je helemaal bij.
  Delft
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?