Volledig scherm
Foto ter illustratie. Bekend monument is de Oostpoort met ophaalbruggetje. © Guus Schoonewille

Gemeente Delft vraagt inwoners om hulp: ‘Denk mee over de toekomst van ons erfgoed’

De historische waarden van de stad moeten worden gekoesterd volgens de gemeente Delft. Daarom vraagt ze haar inwoners om mee te denken over de toekomst van het erfgoed in de stad. 

Aanleiding is de nieuwe Erfgoednota, waarin staat hoe het stadsbestuur de komende 10 jaar denkt om te gaan met de archeologische waarden en monumenten in de stad. De nota gaat vooral uit van het behouden, delen en voor iedereen beleefbaar maken van het erfgoed. 

Inwoners kunnen op twee manieren meedenken over de historische waarden. Ten eerste door op delft.nl een online vragenlijst in te vullen. Hiermee wordt duidelijk hoe inwoners gemiddeld denken over het beschermen en de toegankelijkheid van het erfgoed. 

Tentoonstelling

Verder is er op zaterdag 18 mei het evenement ‘Ons Delft, maak de stad!’ Daar wordt ‘de kijk op erfgoed van inwoners’ letterlijk in beeld gebracht in een tentoonstelling in de publiekshal van het stadskantoor. Delftenaren kunnen deel uitmaken van de tentoonstelling door een foto te sturen van hun persoonlijke Delftse erfgoed naar  onserfgoed@delft.nl. Aanvang: 10.00 uur.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft