Volledig scherm
Omwonenden zijn ongerust over de plaatsing van zendmasten op de Heilige Maria Magdalenakerk in Maasland. © Google Streetview

'Gemeente wil geen dialoog over zendmast'

Bezorgde inwoners van Maasland kregen gisteravond informatie over de voorgenomen plaatsing van zendmasten op de Heilige Maria Magdalenakerk in het dorp. Rob Verboog, deskundige op het gebied van de gevolgen van straling van zendmasten, mocht echter niet inspreken op de informatiebijeenkomst, ondanks de wens van de omwonenden.

Volgens Wendy Schouten, de initiatiefneemster van het protest tegen de plaatsing van de masten, was het vooral de bedoeling van de aanwezige partijen - de kerk, Vodafone en het Antennebureau (expertisecentrum Rijksoverheid, red.) - om te vertellen waarom de zendmasten geen kwaad kunnen.

Schouten: ,,Zij hebben allemaal een belang bij plaatsing van de masten. Wij wilden juist daarom graag zelf een deskundige namens ons het woord laten voeren. Maar blijkbaar wil de gemeente geen dialoog aangaan."

Bewoners

Woordvoerder Antje Stickel van de gemeente Midden-Delfland benadrukt dat het om een bijeenkomst voor bewoners ging en dat de heer Verboog desondanks aanwezig mocht zijn en na afloop met de betrokken bestuurders kon spreken. Zowel dorpswethouder Annemiek de Goede-van Tiel als wethouder Hans Horlings (bouw- en woningtoezicht) was aanwezig.

De bezorgde inwoners vrezen dat wanneer zendmasten te dicht bij woningen worden geplaatst deze ernstige gezondheidsschade kunnen opleveren. De gemeente Midden-Delfland neemt op korte termijn de beslissing of ze een vergunning geeft voor de mast.

In samenwerking met indebuurt Delft