Volledig scherm
In december vorig jaar brandde een bedrijfsverzamelgebouw af op terrein De Boezem. © Regio15

Gemeentebelangen: onderzoek De Boezem

De fractie van Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp wil onderzoek naar onder meer de brandveiligheid op bedrijventerrein De Boezem.

In december vorig jaar brak een grote brand uit in een bedrijfsverzamelgebouw op het terrein van De Boezem. Het hele pand, waarin elf bedrijven waren gevestigd, werd in as gelegd.

Het was voor fractielid Kees Jongh van Gemeentebelangen aanleiding om in gesprek te gaan met enkele ondernemers op het bedrijventerrein. ,,Het is niet aan een raadslid om zelf onderzoek te doen, maar ik heb genoeg alarmerende zaken gehoord om de gemeente te vragen dit wel te doen. Onder meer omdat de brandveiligheid in het geding is bij kantoorpanden waarin wordt gewoond, zonder dat ze die bestemming hebben. Mijn grootste bezwaar is dat er niet wordt gehandhaafd op het terrein."

Ruzie

Daarnaast zou er ruzie zijn tussen enkele ondernemers op het terrein, die soms 'escaleert'.

Jongh: ,,De problemen begonnen toen er zich enkele autobedrijven vestigden die veel parkeerruimte opslokken. Er zijn maar 28 parkeerplaatsen voor in totaal vijftien bedrijven."

De gemeente zegt zich niet te herkennen in het door Jongh geschetste beeld en stelt dat de brandveiligheid op het terrein niet in het geding is.

In samenwerking met indebuurt Delft